به گزارش قدس آنلاین، نخستین جشنواره ملی فیلم ۱۷ در راستای برگزاری کنگره شهدای استان قم با محوریت تولید فیلم مستند با موضوع ۶۰۹۰ شهید استان قم از سال ۱۴۰۰ آغاز و فراخوان آن اعلام شد که در نهایت ۶۹ فیلم به دبیرخانه جشنواره رسید و این روزها در حال اکران است.
فیلم «او اسماعیل بود» به کارگردانی جواد یعقموری با محوریت شهید اسماعیل دقایقی از سرداران سرشناس کشور از جمله این فیلمهای مستند ساخته شده در این جشنواره است.
هنوز هم بعد از گذشت سالها از زمان شهادت سردار سرافراز جبهه اسلام در عملیات کربلای ۵ در دی ماه ۱۳۶۵، تصاویر شهید اسماعیل دقایقی در منزل و محل کار بسیاری از مجاهدین عراقی و فرماندهان حشدالشعبی وجود دارد و این مساله حاکی از عمق محبوبیت وی در قلوب ایرانیها و عراقیهاست؛ ابومهدی هم همیشه در عملیاتهای جبهه مقاومت عکس این شهید را به همراه خود داشته و تصویر او را موجب امید و برکت میدانسته است.
شهید اسماعیل دقایقی در زمره سرداران و فرماندهان شهیدی است که در عرصهها و جبهههای مختلف، منشأ خدمات و برکات بسیاری بوده به نحوی که حتی قبل از انقلاب نیز در تشکیل گروه منصورون با همراهی محسن رضایی نقش فعالی داشته است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در تشکیل نهادهای انقلابی همچون جهاد سازندگی و سپاه پاسداران مشارکت داشت و به خصوص با آغاز جنگ تحمیلی به دلیل شایستگیها و رشادتهایش، مسئولیتهای مهمی برعهده گرفت که شاید مهمترین آنها تشکیل تیپ مستقل بدر با حضور مجاهدین عراقی بوده باشد؛ مجاهدینی که سالها پس از دفاع مقدس با نقش آفرینی شهدایی چون ابومهدی المهندس، پایهگذار تشکیل حشدالشعبی در مبارزه با داعش در عراق بودند.
صحبتهای سردار محسن رضایی در خصوص آشنایی اش با شهید دقایقی آن هم قبل از انقلاب (از سال ۴۹) و مأموریتهای مهم شهید دقایقی بعد از انقلاب همچون تشکیل یگان حفاظت از شخصیتها در قم از بخشهای مهم این مستند به لحاظ محتوایی است، شاید برای مخاطبان نسل جدید جالب توجه باشد که بدانند اولین کسی که در همان روزهای نخست جنگ تحمیلی در سال ۵۹ از نارنجک تفنگی علیه ارتش بعث عراق استفاده کرد، اسماعیل دقایقی بوده است.
در میانه مستند متوجه میشویم که به پیشنهاد شهید زین الدین و درخواست او از محسن رضایی، شهید دقایقی به عنوان معاون عملیات لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب (ع) منصوب میشود.
یکی از جذاب ترین بخشهای این فیلم مستند ناظر به سخنان شهید ابومهدی المهندس درباره شهید دقایقی و نقش وی در شناسایی و سازماندهی نیروهای مجاهد عراقی است و تأکید یار همراه حاج قاسم مبنی بر اینکه اسماعیل دقایقی با شجاعت و تدین و صبر و برنامه ریزی خود منشأ خدمات بزرگی بوده که باید بیش از پیش به آنها پرداخت.
این جمله شهید ابومهدی بسیار حائز اهمیت است که بیان میدارد: «همه صفات و سجایای خوب در وجود اسماعیل دقایقی جمع بود و اینکه در دوران دفاع مقدس میان رزمندگان ایرانی و مجاهدین عراقی، تفاوت و تبعیضی قائل نبود و با روحیه برادرانه و محبت آمیز خود، همه را جذب سپاه اسلام میکرد.»
ابومهدی المهندس میگوید که در تمام عملیاتهایش در جبهه مقاومت تصویر شهید دقایقی را به همراه داشته است که این تصویر موجب دلگرمی و برکت آن عملیات بوده است.
با وجود تلاش ارزنده و قابل تقدیر جواد یقموری، کارگردان اثر و تیم همراه او، شاید بتوان ایرادی که به این فیلم گرفت، بحث طولانی بودن آن باشد و اینکه به نظر میرسد ریتم در برخی قسمتها کُند میشود.
با این حال از جمله آثاری که میتوان اهمیت تصاویر و فیلمهای آرشیوی دفاع مقدس را در آنها مشاهده کرد، همین فیلم است خصوصاً در رابطه با نقش مجاهدین عراقی و توابین از آنها در عملیات کربلای ۲ و عاشورای ۴.
هنوز هم بعد از گذشت سالها از زمان شهادت این سردار سرافراز جبهه اسلام در دی ماه سال ۶۵ در جریان عملیات کربلای ۵ تصاویر شهید دقایقی در منزل و محل کار بسیاری از مجاهدین عراقی و فرماندهان حشدالشعبی وجود دارد و این مساله حاکی از عمق محبوبیت ایشان در قلوب ایرانیها و عراقی هاست.
نظر شما